HúsételekKedvenceim

Négyhagymás, chilis, húsos pite

Kicsit furcsa a cím, de most tényleg négyféle hagymát használtam – de valahogy most ez volt a becsípődesem…

Nos vágtam fel vöröshagymát, fokhagymát, lila- és újhagymát, daraboltam répát, majd a vörös- és fokhagymát meg is dinszteltem. Amikor a serpenyőben már kafa volt az alap, akkor jöhettek a répa kockák, amik így egy kicsit meg is karamellizálódnak. Ezután érkezik a darált hús mix, ami felében sertés, félben marhahúsból áll, ezeket így össze is keverem az alappal. Érkeznek a fűszerek: só, bors, oregánó és őrölt kömény.

Hagyom hogy a hús szépen kifehéredjen, esetleg egy kis levet is eresszen. Most jön a harmadik fajta hagyma – a lila – majd egy doboznyi hámozott paradicsom. Ez utóbbi azért kell, hogy szaftosabb, teltebb legyen az állag – na meg az íz is sokat hozzá tesz a pite végeredményéhez.

Ismét hagyjuk egy kicsit rotyogni a cuccot, majd jöhet a negyedik hagyma, az újhagyma, ami egy kis tavaszi színvilágot hoz az ételünkbe – de ekkor érkezik a szuper finom chili is, ami igazán pikánssá teszi a végeredményt.

Közben a pite formát kikenem vajjal és megszórom liszttel, majd egy leveles tésztát fektetek bele, amit majd szépen meg is formázok. A kész ragut belekanalazom a formába, egy kicsit meg is nyomkodom a kanállal, hogy egyenletes legyen a húsos ragu. Én most sütöttem egy kevéske bacon kockát, ami szintén ad majd hozzá az ízvilághoz, majd ezt is rápakolom a ragura.

Tészta csíkokkal fedem le a pitét, megkenem tojással a tészta rácsot, amit aztán 175 C- os sütőben készre sütök.

A pite melegen sem semmi, de másnap, hidegen…. na az brutális. Ne hagyjátok ki, próbáljátok meg, nem egy nagy mutatvány, őszintén. 🙂