Levesek

Sütőtökleves kakukkfűvel és pirított napraforgó magokkal

045

Eszter már napok óta rágja a fülemet, hogy készítsek Neki sütőtöklevest – na nem azért, mert Ő nem tudna, hanem azért, mert ez az étel már valahogy hozzám kötődik.

A hozzávalók, kb 4-5 főre:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 ek vaj
  • 3 db burgonya
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 6-8 szál kakukkfű ( vagy ennek megfelelő szárított kakukkfű )
  • 1,2 l alaplé
  • só, bors
  • ízlés szerint napraforgó mag

A vöröshagymát a vajon megdinsztelem, közben a burgonyákat meghámozom, felkockázom. A hagymát felöntöm egy kevés alaplével, majd bedobálom a burgonyákat, és fedő alatt elkezdem párolni őket. A sütőtököt feldarabolom, majd kimagozom őket és a héjukat eltávolítom. A lábasba, a burgonyák mellé szórom a kockákat, majd a kakukkfüvet és a fokhagymát egy mozsárban összetöröm. Ezek is mennek a lébe, amihez hozzáöntöm a többi alaplevet is. Só, bors megy bele ízlés szerint, majd hagyom főlni az egészet.

Amint már megpuhultak az összetevők, jó az illat – akkor jöhet a botmixer, amivel sima és homogén állagúra dolgozom a levest. Egy serpenyőben a magvakat megpirítom, és már tálalok is. Néhány csepp oliva olaj mehet a leves tetejére érkeznek a magok és néhány friss kakukkfű levél. 

027

028

029

031

032

033

035

036

041

042

043

045

049

 Ha még nem like-oltad a Húsimádó oldalt, itt megteheted… 

facebook.jpg

Vélemény, hozzászólás?