Spenótos, sonkás, gombás pizza
Ha szeretsz pizzát rendelni, akkor annál csak az a jobb, ha Te csinálod az egészet. Friss, kreatív és nagyon finom fogás, amit tök jó a családdal összehozni.
Hozzávalók a tésztához, kb 4 db pizzához:
- 40 dkg liszt
- 1 dl tej
- 1 dl víz
- 1,5-2 ek cukor
- 20 g élesztő
- 2 ek olaj
- só
Az élesztőt langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk, majd a lisztre öntjük, illetve a liszttel egy kis kovászt készítünk. Hagyjuk egy kicsit pihenni, kb 15 percig.
Ezalatt előkészítjük a feltéteket: reszelünk vagy szeletelünk sajtot ( mozarella és trappista volt most nekem ) , felcsíkozzuk a kétféle sonkát, a gombát.
Visszatérve a tésztához, a kovász mellé szórunk sót és öntünk rá olajat, majd a robotgépben dagasztó fokozaton összedolgozzuk az alkotó elemeket. Ha már homogén, akkor letakarjuk konyharuhával, majd kb 3/4-1 óra kelesztés következik valami langymeleg helyen.
A várakozási idő letelte után négybe vágjuk a tésztát, majd mindegyiket egy kicsit megdolgozzuk a lisztes deszkán. Kinyújtjuk őket, majd megkenjük paradicsom sűrítménnyel, vagy mint én, nyáron készített bazsalikomos pizza szósszal. Ízlés szerint pakoljuk rájuk a sonkákat, a kétféle sajtot, na meg egy rakat spenót levelet. A levéllel nem kell szűkmarkúan bánni, ugyanis nagyon össze fog esni, úgyhogy lehet lazán púpozni.
180-200 C-os sütőbe velük, aztán már lehet is falatozni. Mire a kiszállítós pizza megjönne, addigra nagyjából ez is elkészül – az íz azonban verhetetlen.
Ha még nem like-oltad a Húsimádó oldalt, itt megteheted…