HúsételekKedvenceim

Paprikás csirkemell csíkok tócsnival és fokhagymás tejföllel

IMG 2964

Volt a fejemben egy étel képe, ami kicsit hasonlít a régebben már többször is elkészített részeges csirkemelleimhez – de mégis valahogy más. Más a beltartalomban, más a tálalásban – de azért egy kis hasonlóság talán felfedezhető közöttük. Agyaltam, szeletelgettem, főztem, pároltam – majd egy nagyon klassz ételt sikerült a család elé tálalnom. Gyertek velem, nézzük, hogy miként készült…

IMG 2896

Hozzávalók:

  • 3-4 csirkemell
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 3-5 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ek fűszerpaprika
  • 3-4 dl száraz fehér bor
  • darált kápia és tv paprika
  • paradicsom püré vagy sűrítmény
  • szárított vagy friss bazsalikom
  • só és bors

————————

  • 1 kg burgonya
  • liszt ( amennyit felvesz )
  • szárított oregánó
  • 3-5 dl tej
  • 5 db tojás
  • só és bors

————————-

  • tejföl és fokhagyma, na meg mikrozöld vagy snidling

Hagyma megpucol, feldarabol, majd egy mélyebb serpenyőben megdinsztel. A felcsíkozott csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd a hagymával együtt pirítjuk. Amikor már a húsok kaptak egy kis pörzsréteget, akkor jöhet a piros paprika, a bazsalikom, mehet a serpenyőbe egy jókora adag apróra vágott paprika – ami az én esetemben fagyasztott formában került felhasználásra. Ekkor felöntjük a húsos ragut fehérborral, fedőt teszünk az edényre, majd hagyjuk, hogy minden íz klasszul összeérjen.

IMG 2909

IMG 2898

IMG 2914

IMG 2920

IMG 2923

IMG 2924

IMG 2926

Mindeközben elkészítjük a tócsnikat, vagyis inkább nevezhetnénk tócsni-palacsintákat. Az én esetemben ez úgy zajlott, hogy Esztikém beállt mellém és segített, vagyis reszelt, lisztezett – és előkészítette a „tésztát”. A fontos a műveletben és az arányokban az volt, hogy egy palacsintaszerű, de mégis tócsnis jellegű anyag jöjjön létre. Én oregánóval ( vagyis szurokfűvel ) tettem izgalmasabbá az ízvilágot – majd egy palacsintasütőben készre sütöttem őket.

IMG 2900

IMG 2907

IMG 2911

IMG 2913

IMG 2928

IMG 2932

IMG 2937

A harmadik összetevő a fokhagyma és tejföl kombója, ami nagyon-nagyon illik ehhez az ételhez, vagyis vétek lenne kihagyni.

Szóval az elkészítés ennyi, nem kell túlgondolni a receptet, lehet az ízeket kreatívan kiegészíteni, variálni – a lényeg az, hogy saját ízvilágunk szerint készüljön a tál.

IMG 2963

IMG 2966

IMG 2955

IMG 2945

Vélemény, hozzászólás?