Egy tartalmas, könnyen elkészíthető reggeli – babos, darált húsos quesadilla
Hozzávalók:
- kolozsvári vagy császár szalonna
- hagyma
- fokhagyma
- bab
- chili vagy mexikói fűszerkeverék
- darált sertés vagy marhahús
- tortilla lapok
- reszelt sajt
Hogy is készült? Nos a hagymát és a szalonnát egy serpenyőben összesütöttem, majd jött a fokhagyma, a Moralitos és a kétféle darált hús ( marha és sertés ), na meg só és bors. Amikor már az ízek összeálltak, a hús pedig túl volt az első sokkon, akkor jött egy fél doboz babkonzerv, aminek egy kevés leve is ment a serpenyőbe.
Miközben együtt rotyogott a sok összetevő, közben reszeltem egy halom sajtot. Amint felszabadult a serpenyő, már készült is az első quesadilla. Nem ragozom túl úgyis látjátok a képeken. Fontos, hogy semmi olaj – csak szárazon mehetnek a tészták a serpenyőbe. A sajt nem csak finom, hanem ragasztóként is szolgál, úgyhogy ne sajnáljátok. A serpenyőre megy a fedő, majd egy gyors fordítás következik – aztán lehet is vinni a családnak a forró reggelit.
Brutál finom, ezernyi variációban készíthető – és persze nemcsak reggelire.
Sokan vannak velem a FB-on és az Instagramon is, de aki szeretne ott is követni, annak ajánlom az alábbi linkeket: