Sült pontyfilék fűszervajjal, póréhagymás rizzsel
Sült pontyfilék fűszervajjal, póréhagymás rizzsel
Még a nyár végén került a nejem keze alá ez a 4 kilós pontyocska, amit Ő rögtön precízen ki is filézett, beirdalt – így már a szeletek mehettek is a fagyasztóba, most pedig a konyhapultra.
Ez valójában nem egy nagy recept, hanem egy gyors és könnyű ebéd – de olyan jó volt készíteni, olyan mutatós és finom lett, hogy nem tudtam kihagyni, hogy lefényképezzem. Nos, kiengedtek a fagyasztásból a ponty szeletek, besóztam őket, majd paprikás lisztben alaposan megforgattam mindet. Egy nagyobb serpenyőben elősütöttem a filéket úgy, hogy először a bőrös felük került a vékony olajra, majd megfordítottam mindegyiket. Amint kisültek a húsok, akkor sütőpapíron betettem az egészet a sütőbe, már csak azért is, mert a vastagabb részek így szépen átsültek.
Tálaláskor póréhagymás rizs hengerre fektettem a ponty szeleteket – és saját fűszervajjal tálaltuk őket. Jó szemű olvasóim láthatják, hogy a fotóról a fűszervaj hiányzik – de mea culpa, egyszerűen elfelejtettem rátenni. Úgyhogy bocs 🙂
Ja és akinek tetszik a blogom, az nyugodtan szavazhat rám a goldenblog.hu-n: