Darált hússal töltött burgonyák
Darált hússal töltött burgonyák
A múltkor láttam egy fotót, ahol burgonyák voltak megtöltve – és mivel nagyon tetszett az ötlet, így most kipróbálom, milyen lehet a végeredmény.
Az elkészítés nagyon egyszerű: megpucolok hat nagyobb méretű burgonyát, majd fedő alatt megfőzöm őket. Egy serpenyőben hagymát és fokhagymát pirítok kevés olajon, majd beledobálom a darált sertéshúst, sózom, borsozom az egészet, illetve gazdagon megszórom apróra vágott petrezselyem zölddel. Folyamatosan kavargatom, majd kb két evőkanálnyi paradicsom sűrítményt is beledolgozok. Addig hagyom a tűzön a serpenyőt, míg kezd egy kicsit lepirulni a hús.
Amikor a villa már belemegy a burgonyákba, de még nincs szétfőzve – akkor kiveszem őket a lábasból, majd kiskanállal csónakot formázok belőlük. A kész darált húsos masszát kiskanállal bepakolgatom a csónakokba, majd reszelt sajttal gazdagon megszórom őket – és kivajazott jénaiba teszem mindet.
Sütőben 250 C-on lesütöm őket, majd forrón tálaljuk a burgonyákat.
Ja és akinek tetszik a blogom, az nyugodtan szavazhat rám a goldenblog.hu-n: