Marhahússal töltött leveles tészták
Marhahússal töltött leveles tészták
Aki visszatérő olvasója a blogomnak, az tudja, hogy a leveles tészta az egyik becsípődésem. Szeretem enni, szeretek vele foglalkozni, mindig szép és látványos a végeredmény – úgyhogy jöjjön megint egy leveles tészta…
Nagy serpenyőben egy kevés olajon elkezdem lepirítani a darált marhahúst, közben pedig hozzáadom a darált vöröshagymát. Fakanállal összedolgozom és folyamatosan forgatom a kombót. A teraszról hozok egy fél marék friss bazsalikomot, kevés rozmaringot, majd apróra vágom őket – és mehetnek a hús mellé. Só, bors, a hús ereszt egy kis levet, majd addig hagyom a lángon a tölteléket, amíg ez a lé el nem tűnik, illetve egy kicsit megpirul a hús.
Leveles tészta kikerül a hűtőből, kiterítem, majd a fényképek szerinti módon felszeletelem, töltöm őket, ragasztáshoz egy tojás fehérjét használok, a tészták tetejét pedig a sárgájával kenem meg – majd szezámmag megy rá, és irány a sütő.
Két tepsinyi tészta készül el, pár perc alatt el is fogy minden – és mindig ez a legnagyobb dicséret.