Grillrácson sült pácolt csirkecombok amerikai káposztasalátával – ahogy Tamás fiam készíti
Grillrácson sült pácolt csirkecombok amerikai káposztasalátával – ahogy Tamás fiam készíti
Ismét idegen tollakkal ékeskedem, de jó okom van erre. Mindig jól esik egy szülőnek, ha a ifjú gyermeke ( 19 éves ) érdeklődése hasonló irányt mutat, mint a szülőké – amire egyre több példa utal nálunk is. Három fiunk közül Ádám nagyon szereti a hasát, Viktor már az egyetemen és az albérletben próbálgatja néha ki magát egyszerűbb ételekkel, Tamás fiunk pedig már évek óta nagy gourmand – imád húsokat pácolni, különleges dolgokat sütni, egyedi köreteket készíteni, vagyis valamelyest követi a szülői vonalat. Erre példa a mostani poszt is, vagy két hete Ő készítette az ebédünket…
Azt hiszem a képek magukért beszélnek:
A húsok a csont mentén precízen bevagdosva, hogy szépen és egyenletesen átsüljön minden.
Anya által készített paradicsom mártással és grill fűszerekkel bedörzsölve a felület, jó alaposan.
Finom grillezés a parázson, időnként meg-meg locsolva a páclével.
És a végeredmény: vajpuha, de kívül ropogós csirkecombok, enyhén pikáns ízvilággal, selymes majonézes káposztasaláta, roppanós beltartalommal.