Variációk egy témára: Joghurtos csirkemell – II.
Variációk egy témára: Joghurtos csirkemell – II. ( corn flakes panírral )
Az előző bejegyzés kapcsán a variáció annyiban más, hogy itt nem natúrban sütöttem ki a húsokat, hanem cornflakes panírral dolgoztam. Melyik lett a jobb? Fogalmam sincs. 🙂
Ez a panír vagy bundázás Tomi fiam ötlete volt, miközben én éppen valami sütési variáción gondolkodtam – így adva volt a recept és a segítség is.
A corn flakesből két nagyobb maréknyit egy zacsiban jól összetörtünk, és gyakorlatilag a zsemlemorzsát ez helyettesítette a panírozásnál. Tehát liszt, tojás és corn flakes morzsa, majd olajban való sütés. Ennyi az egész. A panír kicsit ropogósabb a hagyományoshoz képest, az édesebb íz nagyon klasszul kiegészíti a hús karakteres ízét, ennél a verziónál is szaftos, puha maradt a húsok belseje – úgyhogy érdemes kipróbálni.