Húsételek

Sült csirkecombok mézes, vörösboros, meggymártásos szósszal, speciális sült újkrumplival

Sült csirkecombok mézes, vörösboros, meggymártásos szósszal, speciális sült újkrumplival

089

A tegnapelőtti Bikavér Ünnepi finomságok beindították az agyamat, volt otthon egy csomó csirkecomb – hát bedobtam őket a sütőbe, hadd süljenek, közben pedig kreáltam egy finom szószt.

Egy kis lábasban vajat olvasztottam, majd 4-5 kanálnyi meggy lekvárt és két evőkanál mézet tettem bele, és lassú lángon átmelegítettem. Volt otthon egy kis kékfrankos borom, úgyhogy ebből is öntöttem egy decinyit, sőt néhány darab aszalt szilvát is feldaraboltam – és ők is mentek a lábaskába. Ekkor már erősebbre vettem a lángot, és főztem a keveréket vagy 10 percig, szórtam bele oregánót és bazsalikomot, rozmaringot – majd a vége felé főzőtejszínnel sűrítettem. Egy nagyon selymes, de néhol gyümölcsdarabokkal teli szószt sikerült kikevernem, aminek a levével a lassan elkészülő csirke combokat is bekentem, így az íz már a húsokba is bele tudott sülni.

066

065

Köretként egy lopott ötletet használtam fel, bár őszintén nem emlékszem melyik bloggernél láttam, de ezúton is köszi neki: közepes méretű újkrumplikat nagyon sűrűn bevagdosok, úgy hogy még egyben maradjanak – majd forró olajban megsütöm őket. Úgy emlékszem, hogy az ötletadó blogger simán sütőben készítette el, de nekem jobban tűnt az olajos verzió – de majd még kipróbálom a másik verziót is. Szóval olaj, a krumplik félig ellepve – és kb 10 perc sütés.

058

Tálaláskor a csirkecombokat nyakon öntöm a szósszal, mellé két-két sült krumpli – és jöhet az élvezkedés. A család női tagjai ( a nejem és anyukám ) is el voltak ájulva a szósztól és a krumplitól, a csirke önállóan nem lett volna nagy szám, de ezzel a duóval verhetetlenné vált. Egy biztos, az elkövetkező időszakban több ilyen szószos-húsos kombinációt is ki fogok próbálni, mert nagyon tetszik az ötlet és sok variáció is felmerülhet. Folytatása következik.

075

088

090

Vélemény, hozzászólás?