Grill ételekHúsételek

Korianderes lencsefőzelék grillezett, chilis hortobágyi angus kolbászdarabokkal

Ahogy a fotókon is látjátok, gyönyörű őszi napsütésre ébredtünk, majd egy kis őszi kerti molyolgatásba kezdtünk – leengedtük a felfújható jakuzzinkat, Esztike téliesítette a teraszon lévő növénykéket, én felcipeltem az ülőpárákat és minden mást a padlásra, vagyis könnyed munkával töltöttük a délelőttöt. Egy baj volt csak, nagyon el kezdett korogni a gyomrom, mire Eszti közölte, hogy nem sok minden van a hűtőnkben, amiről viszont én tehetek, mert semmi kedvem sem volt „bótba” mennem… 🙂

Sebaj, egy jó háztartásban mindig van, amiből valamit lehet főzni, így feltúrtam a szekrényeket, a hűtőt és a mélyhűtőt – és ez született belőle:

Rögtön az elején a lencse beáztatásával kezdtem a melót, tudva azt, hogy nem lesz sok ideje felszívni a folyadékot a lencsének – de no para, majd egy kicsit több időt kell őkelmét főzni a grill oldalsó lángján.

Nos kezdődnek a sztenderdek, hagyma és fokhagyma felvágva, majd megdinsztelve a lábasban…

Közben burgonyát hámoztam és daraboltam apróra – sajnos sárgarépát nem találtam sehol, így ezt a részét elengedtem… A hagymás alapba bedobáltam a krumplikat, sóztam és borsoztam a cuccot, sőt római kömény és gyömbérpor is érkezett – ettől egy kicsit izgalmasabb, keletiesebb lesz majd az ízvilág. Azért, hogy még karakteresebb legyen az étel, ezért egy fél doboz darabolt paradicsom is került az alapba, majd hagytam, hogy egy kicsit puhuljon a burgonya, érjenek össze az ízek.

Nos mostanra azért a lencse már felkapta a vízmennyiséget, vagyis most már ez is mehet a lábasba, amibe még egy fagyasztott alaplé is kerül, na meg egy fél maréknyi friss darabolt koriander is. Hagyom hogy fedő alatt, takaréklángon szépen rotyogjon a cucc, időnként kevergetem, időnként egy kis vízzel is felöntöm a főzeléket – a lényeg, hogy addig mi tudjuk a kerti dolgokat intézgetni.

Most jön a kedvencem, a hortobágyi grillkolbászok sütése (és evése)… Ez nem egy fizetett promóció, de aki szereti a grillkolbászokat, annak ezeket kötelező megkóstolni! Állati finomak, mi nagyon imádjuk őket.

A végén még a kolbászkákat feldaraboltam, vágtunk még egy fél maréknyi koriandert is, majd tálaltunk a napsütötte teraszunkon.