HúsételekKedvenceim

Portugál csirke zúza – Portuguese Chicken Gizzards (Moelas)

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirke zúza
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 szál kolbász
  • 3-4 db babérlevél
  • 1/2 doboz darabolt paradicsom
  • 1 el száraz fehér bor
  • chili paprika
  • friss koriander zöld
  • só és bors
  • kevéske víz

Kevés olíva olajon megdinszteljük az apróra vágott vörös és fokhagymát, de most dobjuk be az alapba a babér leveleket is. A kolbászt kisebb kockákra vágjuk, a csirke zúzát szépen megtisztítjuk, sőt az inasabb részeket ki is vagdossuk. A zúzákat szintén felkockázzuk, kb akkora kockák készüljenek, mint a kolbászok.

Amint már alakul a hagymás alap, akkor jöhetnek a kolbász kockák, amiket kicsit le is pirítunk. Őket követi a sok-sok zúza kocka, amik szintén kapnak egy kis pirítást.

Öntünk egy decinyi száraz fehér bort az alapba, majd jöhet a só, a bors, apróra vágott koriander és némi chili – majd fedő alatt hagyjuk egy kicsit rotyogni a cuccot.

Még öntünk egy fél doboznyi darabolt paradicsomot a zúza alapba, de ha igényli, akkor kevéske vízzel is hígíthatunk a ragun – majd minimum egy órán át fedő alatt főzzük a cuccot.

Ha tehetitek, igazi portói borral együtt fogyasszátok, mert akkor a legkirályabb. (Időnként lehet a Lidl-ben vagy nagyobb hyperekben kapni.)