Faék egyszerűségű zöldséges halleves
Néha szerintem nem arra van szükség, hogy túlgondoljunk egy adott fogást, hanem az, hogy milyen lesz a végeredmény. Azt tartom, hogy nem ördögtől való dolog a fagyasztott alapanyag, nem olyan rettenetesen rossz dolog például egy hús- vagy halleves kocka, vagyis ezekből az alapanyagokból is lehet jófajta ételt készíteni. Erre hozok most egy példát.
Hozzávalók:
- 2 db fagyasztott tilápia filé
- 25-30 dkg fagyasztott zöldség keverék
- 1 fej fehér hagyma
- 2-3 db halleves kocka
- kevéske oliva olaj
- só és bors
- tejszín
Első fázisként a hagymát felkarikázzuk, majd egy lábasban a hagymát kevéske olajon megdinszteljük. Ezt követően a fagyasztott zöldségeket a lábasba öntjük, majd hagyjuk, hogy a keverék így olvadjon ki, majd egy kicsit le is pirítjuk őket.
Egy serpenyőben a két, korábban már kiolvasztott tilápia filét kissé lesütjük – természetesen mindkét oldalukon.
A hagymás, zöldséges alapot felöntjük vízzel, majd 2 vagy 3 hal leves kockát morzsolunk a lébe – és hagyjuk, hogy a levesünk összeforrjon. Só és bors kerül bele fűszerként, majd végső fázisként a két darab, lesütött halfilét is bele dobjuk a levesbe, öntünk bele még tejszínt, és 5 perc múlva már tálalunk is.
Nem egy fine dining fogás, de tartalmas és nagyon finom.