Tormakrémleves sült bacon darabokkal és chili szálakkal
Hozzávalók:
- 1 szál torma
- 1/2 l alaplé
- 1 citrom
- 1-2 ek liszt
- kevéske olaj vagy vaj
- 6-8 szelet bacon
- chili szálak
- 2 tk őrölt zöldbors
- 1 ek barna cukor
- 1/2 l víz
- só és fehér bors
Első műveletként egy egész tormát le kell reszelni, ami fizikailag nem egy nagy mutatvány – viszont mire végzel, addigra … szóval könnyezel, törölgeted az orrod, a szemed, mert annyira intenzív a kipárolgás. Hogy ezt mivel lehet ellensúlyozni? Nos egy citrom levét nyomjuk a lereszelt tormára, majd villával össze is dolgozzuk a reszeléket.
Egy lábasban vajat olvasztunk, majd kevéske lisztet pirítunk finoman, ezt követően pedig jöhet a tormareszelék. A lábasba ekkor beleöntjük az alaplevet, ha igényli, akkor lehet vízzel is hígítani a levesünket. Só és bors, 2 teáskanál zöldbors jöhet mint fűszer, illetve barna cukorral állítjuk be a végleges ízvilágot. Főzzük a levesünket, mindeközben pedig kisütjük a baconöket.
Legvégső fázisban elővesszük a botmixert, amivel gyönyörűen, krémessé dolgozzuk össze a levesünket, majd a végén még egy kevéske vajat teszünk a levesbe, ettől talán fényesebb lesz a végeredmény.
Tálalkáskor szórunk a levesbe chili szálakat, pakolunk a lébe még sült bacon szeletkéket – majd élvezzük a különleges ízvilágot.