Levesek

Kelbimbós csirkeleves

Hozzávalók:

  • 25-30 dkg kelbimbó
  • 1 szál petrezselyem gyökér
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 fej hagyma
  • 2-3 filézett csirke felsőcomb
  • 1 marék friss petrezselyem zöld
  • 2 kk őrölt kömény
  • 2 kk kakukkfű
  • 2 kk tárkony
  • 1 ek őrölt piros paprika
  • só és bors
  • 1 l víz

Elsőként a hagymákat és a fokhagyma gerezdeket apróra vágjuk, majd egy lábasban megdinszteljük. A zöldségéket megpucoljuk, felkockázzuk, a kelbimbók külső leveleit leszedjük, majd a fejecskéket négyrét vágjuk. Két vagy három csirke felső combot kifilézünk, a húsokat felkockázzuk vagy vékony csíkokra vágjuk őket. A húsokat sózzuk, majd a hagymás alapba dobjuk a petrezselyem gyökérrel együtt – és egy kicsit le is pirítjuk őket.

Az edénybe vizet öntünk, érkezhetnek a fűszerek (só, bors, kömény, kakukkfű, tárkony és paprika), az apróra vágott petrezselyem zöld – majd a beltartalmat főzzük. Néhány perc főzicskézés után jöhetnek a négybe vágott kelbimbók és a répa kockák, majd addig készül a leves, míg minden meg nem puhul.

Ennyi, most már tálalhatunk.