Baconbe tekert, sajtos csirkemellek sült zöldség körettel
Sajnos e miatt a rohadék vírus miatt mi is egyre többször otthon vagyunk, egyre jobban beszorulunk a lakásba – így hét közben is egyre többször van rá szükség, hogy valami finomat főzzünk magunknak. Most is így jártam, Esztinek volt egy befejezetlen melója az irodában, én pedig itthon maradtam Ádámmal, amit arra is felhasználtam, hogy mire a párom hazaér, addigra finom ebéd/vacsora legyen az asztalon.
Könnyen elkészíthető, könnyed főétel, ami előtt pedig jól esett egy gyömbéres, római köményes vöröslencse leveske…
Hozzávalók:
- dupla csirkemell filé
- 8-10 szelet bacon
- 1 zacskó mozarella sajt
- cheddar vagy gouda sajt
- 1 db kápia vagy kaliforniai paprika
- fokhagyma vagy fokhagyma por
- só
- oliva
- 1 zacskó fagyasztott zöldség mix
Első lépésként a két, nagyobb méretű csirkemellet keresztben ketté vágtam, majd a vékonyabb szeleteket kicsit meg is klopfoltam – természetesen igen kíméletesen. A kialakult szeletekből levágtam 4 illetve 5 darabot – és el kezdtem megtölteni őket sajttal és paprikával. Először természetesen a kiterített húsokat megsóztam, majd a felcsíkozott paprikákat és sajtokat elkezdtem egymás mellé rakosgatni. Amikor kb a hússzelet feléhez értem, akkor feltekertem, felgöngyöltem a szeleteket, amiket aztán még be is burkoltam baconbe.
Elkészült kilenc göngyölt husi, amiket egy oliva olajjal kikent hőálló edénybe pakolgattam, majd a húsok sarkaihoz mozarella sajtokat morzsoltam. Sütő, 185 C, majd készre sütöttem a tartalmat.
Egy serpenyőben kevéske oliván megpirítottam egy zacskónyi fagyasztott zöldség mixet, majd már tálaltam is, mert hazaért a robotból a párom.