Levesek

Gombaleves galuskával

Gombaleves galuskával

059
Sokszor készítek gombalevest, már itt a blogon is posztoltam egyszer, de itt volt az alkalom, hogy egy kicsit máshogy ismét megcsináljam ezt a kedvencünket.

Két nagyobb fej vöröshagymát vajon megdinszteltem, miközben a gombák kb 80 %-át apró darabokra vagdostam. A hagymára egy nagyon kis vizet öntöttem, majd beszórtam a gombákat, hadd párolódjanak. Ezt követően kb két evőkanálnyi liszttel besűrítettem az alapot, majd felengedtem a lábast vízzel – de leginkább a húsleves lett volna az ideális. Jöhettek a fűszerek: só, bors, petrezselyem, leveskocka és fokhagyma – majd főztem a leveskét, de közben a merülő mixerrel simára és kémszerűvé dolgoztam az egészet. Hagytam, hadd rotyogjon egy kicsit, majd a maradék, közepesen vékony szeletekre szeletelt gombákat is bedobáltam a levesbe – mert mi úgy szeretjük, ha nem csak krémes, hanem helyenként darabos is a végeredmény.

Megkevertem a galuskához a tésztát: egy tojás, só és annyi liszt, amennyit felvesz, majd egy kanállal beleszaggattam a gombák közé. Amennyiben a leves nem lenne elég krémes állagú, úgy lehetne tejszínnel tuningolni, de nálam erre nem volt szükség – nagyszerű volt az sűrűség. Hagytam egy kicsit főni az egészet, majd amikor a galuskák már mind a felszínen úsztak – akkor kész is volt a mű.

002

006

008

009

015

011

019

020

059

Vélemény, hozzászólás?