Csirkés wrap grillen készítve
Vasárnap egy könnyed vacsorát terveztünk, sok-sok zöldséggel, kevéske csirkecomb filével. Mi is legyen, mi is legyen? És beugrik, készítsünk néhány wrap-ot, mert gyorsan kész van, nem terheli meg a hasunkat – ja és nagyon szeretjük is …
Hozzávalók:
- 4 db csirke felsőcomb
- 1 nagyobb fej fehér, lila vagy vöröshagyma
- kápia paprika
- kígyó uborka
- sárgarépa
- salátalevelek
- oliva olaj
- só és bors
- 5 db nagyobb átmérőjű, kukorica tortilla
- majonéz
- cheddar sajt
Elsőként a csirkecombokat kifilézzük, a húsokat felkockázzuk, sózzuk és borsozzuk. A hagymát megtisztítjuk, majd vékonyan felkarikázzuk. Kiballagunk a teraszra, beizzítjuk a grillt, majd az öntöttvas sütőlapon egy kevés olajon elkezdjük a csirkehúsokat lesütni. Egy sütő spaklival azért időnként átforgatjuk, hogy szépen és egyenletesen minden darabka átpiruljon. Amikor már majdnem készre sülnek a husik, akkor még rájuk szórjuk a hagymát, ismét átforgatjuk a kombót – és klasszul összesütjük a húst a hagymával.
A konyhában a kápiát, a répát és az uborkát vékony csíkokra vágjuk fel – nekünk van egy ilyen konyhai készségünk, ezzel gyönyörű, vékony zöldség csíkokat sikerül kreálnunk. A konyhai pulton kiterítünk egy trotilla lapot, szórunk rá apróra vágott saláta leveleket, majd érkezik a háromféle zöldség csík, aztán 1,5-2 evőkanálnyi megsült csirkehús, reszelt cheddar sajt és két csík majonéz.
Ügyes kézzel összegördítjük a megpakolt tortilla lapot úgy, hogy a két végét is behajtjuk, majd egy tömör, egyenletes hengert formázunk a tortillából. Ezt még megismételjük négyszer – aztán ismét kiugrunk a teraszra. Most a grillrácsot használjuk, rápakoljuk a wrap-okat, majd egy pár perc után át is forgatjuk az összeset.
Ennyi. Elkészíteni gyerekjáték – természetesen még grillre sincs szükség, egy konyhai serpenyővel ugyanígy el tudjátok készíteni – a végeredmény pedig egy ízbomba. A rengeteg zöldség nagyon szépen harmonizál az átsült csirkehúsokkal – nagy fűszerezésre sincs szükség, mert a majonéz szépen teszi a dolgát.