Grill ételekHúsételek

E heti kedvencünk – Sült kacsamájas grill burger kéksajt mártással

068

Mivel lehet stílusosabban fogadni az egyetemista gyermekeinket, mint házi készítésű, grillen sütött hamburgerrel. Szerdán este jött Tomi, csütörtökön meg Vik – úgyhogy kétszer is be kellett izzítani a grillt, majd gyártottam sorban a burgereket a teraszon…

001

Daráltattam egy kilónyi marha lapockát, na meg gyönyörű császár szalonnákat is szeleteltettem a Pásztor húsnál, majd otthon 14 dkg-os húspogácsákat készítettem belőlük. Se só, se bors, semmilyen fűszer nem került rájuk – majd csak a grillen kapják meg a kívánt ízesítést a pogácsák.

008

010

011

012

015

017

A kacsamájat közepesen vékony szeletekre vagdostam – ezek és a bacon-ök majd szintén a grillen, de serpenyőben készülnek el. Tomi készített egy kéksajtos mártást, aminek az alapja az összetört sajt, tejföl, kevés citrom, cukor, só és bors volt – amiket alaposan összedolgoztunk.

021

Gouda sajtot vékonyra szeleteltem, majd az előkészített anyagokkal és némi söröcskével kivonultunk a teraszra.

025

029

030

033

032

036

043

053

052

A grill jobb oldali két lángját teljesen feltekertem, majd a húspogácsákat elkezdtem sütni, amiket menet közben sóztam és borsoztam is. A bal oldali lángon egy serpenyőn kisütöttem a bacon-öket, majd ezt követően a felszeletelt kacsamájakat is – amiket szintén sóztam, borsoztam. 

A grill kevésbé meleg részén a felszeletelt hamburger bucikat is elkezdtem pirítani, hogy minden egyszerre legyen forró és ropogós – vagyis elég sok mindenre kellet azért figyelni.

049

A húspogácsákat fordítás után megint kicsit fűszereztem, majd jött a gouda sajt – tető lecsuk, és a sajt gyönyörűen ráolvadt a húsokra.

051

055

057

A burgerek összeállítása  következők szerint történt: a buci alját megkentük a kéksajtos mártással, majd érkezett egy adag madársaláta, rá a húspogácsa, amire klasszul ráolvadt a gouda. Erre jött két darab, roppanós bacon, a saját készítésű bbq mártás, majd a kacsamáj és a buci teteje.

065

068

Vélemény, hozzászólás?