Grill ételekHúsételek

Sonkával, sajttal töltött, grillezett csirkemellek, sült gombafejekkel

101

Végre tényleg tavasz van, lehet a teraszon ebédelni – na meg grillezni is. Míg Eszti készít egy gyors és finom levest, addig én összedobok egy könnyű kis grill ebédet. Egyszerre végzünk, majd élvezzük a napsütésben az ebédet.

A két csirkemellet éles késsel kinyitom, gyakorlatilag egy zsebet képzek belőlük. Alaposan besózom és borsozom, majd a Fűszerész paradicsom pelyhével szórom meg a melleket – ettől majd izgalmasabb lesz az íz. 

067

068

071

A zsebekbe 2-2 sonka szeletet pakolok, majd sajtrudacskákat teszek beléjük – azután hústűvel összetűzögetem őket úgy, hogy lehetőség szerint a sajt majd ne csorogjon ki.

A gomba fejeket megmosom, a tönkjüket kitörögetem, majd sóval és borssal szórom meg őket. Egy-egy sajt kockát pakolok beléjük – és már indulok is grillezni.

072

074

075

078

079

082

A Landmann-omat beizzítom, kb közepes lángra kapcsolom a berendezést és kb 150-170 C-on tartom a hőmérsékletet. A két húst és a gombákat felpakolom, a tetőt lecsukom – majd bontok egy hideg söröcskét. Kiülök a napra, várom Eszti levesét, időnként meg-meg piszkálom a húsokat és a gombákat – és lassan kész is vagyok.

084

085

088

090

095

Tálaláskor frissen vágok snidlinget a gombákra, illetve fokhagymás joghurttal teszem izgalmasabbá az ízeket. Ebéd után egy kis pihi, majd indulás a városba kerékpározni – hogy a kilokalóriákból lefelé is menjen…

091

092

097

101

Vélemény, hozzászólás?