Levesek

Kolbászos káposztaleves

IMG 2574

Az utcákon röpködnek a minuszok, ami tök normális – de ilyenkor nagyon jól esik egy tartalmas és forró leves, ami jót tesz a testnek és a léleknek. Jöjjön most egy ilyen leves, ami főételnek is megteszi, vagyis készítsünk kolbászos káposztalevest.

Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 2 kisebb fej hagyma
  • 2 szál répa
  • 1 szál gyökér zöldség
  • 1 ek piros paprika
  • 1 szál füstölt kolbász ( kb 30-35 dkg )
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom leve
  • 4-5 babérlevél
  • szalonna vagy zsír
  • liszt és tejföl
  • só és bors
  • őrölt kömény

Elsőként egy lábasban szalonnát dobok, hadd olvadjon ki a zsír, majd érkezhet a két apróra vágott vöröshagyma, amit fedő alatt megdinszetlek. Ezt követően pirospaprikával szórom meg az alapot, majd a kinyomkodott, kicsit átmosott savanyú káposztát rászórom a paprikás hagymára. Miután egy kicsit hagyom őket együtt rotyogni, azután felöntöm az alapot vízzel, majd jöhetnek a fűszerek. 

IMG 2535

IMG 2537

IMG 2534

IMG 2539

IMG 2541

IMG 2530

IMG 2545

IMG 2546

IMG 2548

A levesünkbe beleszórom a felkockázott gyökér zöldséget, majd a répát és a kolbászt is, amiket hagyok klasszul megpuhulni. Egy fél citrom levével beállítom az étel savanykásabb ízét, majd egy habarással teszem teljessé az íz és élvezeti értéket.

IMG 2550

IMG 2552

IMG 2532

IMG 2554

IMG 2555

IMG 2561

IMG 2573

IMG 2574

 Sokan vannak velem a FB-on és az Instagramon is, de aki szeretne ott is követni, annak ajánlom az alábbi linkeket:facebook_1.jpg

insatgram.jpg

Vélemény, hozzászólás?