Kolbászos káposztaleves
Az utcákon röpködnek a minuszok, ami tök normális – de ilyenkor nagyon jól esik egy tartalmas és forró leves, ami jót tesz a testnek és a léleknek. Jöjjön most egy ilyen leves, ami főételnek is megteszi, vagyis készítsünk kolbászos káposztalevest.
Hozzávalók:
- 50 dkg savanyú káposzta
- 2 kisebb fej hagyma
- 2 szál répa
- 1 szál gyökér zöldség
- 1 ek piros paprika
- 1 szál füstölt kolbász ( kb 30-35 dkg )
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1/2 citrom leve
- 4-5 babérlevél
- szalonna vagy zsír
- liszt és tejföl
- só és bors
- őrölt kömény
Elsőként egy lábasban szalonnát dobok, hadd olvadjon ki a zsír, majd érkezhet a két apróra vágott vöröshagyma, amit fedő alatt megdinszetlek. Ezt követően pirospaprikával szórom meg az alapot, majd a kinyomkodott, kicsit átmosott savanyú káposztát rászórom a paprikás hagymára. Miután egy kicsit hagyom őket együtt rotyogni, azután felöntöm az alapot vízzel, majd jöhetnek a fűszerek.
A levesünkbe beleszórom a felkockázott gyökér zöldséget, majd a répát és a kolbászt is, amiket hagyok klasszul megpuhulni. Egy fél citrom levével beállítom az étel savanykásabb ízét, majd egy habarással teszem teljessé az íz és élvezeti értéket.
Sokan vannak velem a FB-on és az Instagramon is, de aki szeretne ott is követni, annak ajánlom az alábbi linkeket: