Húsételek

Sült pisztrángok

Sült pisztrángok

205

Egy rém egyszerű étel, melyet kezdők is bátran elkezdhetnek – egyetlen dologra kell csak figyelni: akkor van kész, amikor a pisztrángok szeme kifehéredik. Úgyhogy tessék csak venni néhány ezüstösen csillogó, izmos pisztrángot, izzítjuk a sütőt – és szinte már kész is az ebéd.

A megtisztított pisztrángokat kicsit beirdaljuk, megsózzuk, majd citrom levével meglocsoljuk. Készítünk egy könnyű kis páclevet, melyben szójaszósz, fokhagyma, oliva és méz van – ebben pácba pedig bepakoljuk a halainkat, majd hagyjuk őket pihenni a hűtőben.

A tepsibe dobunk egy sütőpapírt, rápakolgatjuk a pisztrángokat, de előtte egy-egy rozmaring ágat csúsztatunk mindegyik hasába, majd 2×20 percig sütjük őket. Azért kétszer, mert közben meg is forgatom őket, a második sütésnél pedig meg is szórom a halakat mandulával – majd klasszul rájuk is pirulnak.

Köretként vékonyra vágott, forró olajban sült burgonya chips-eket tálalunk – a pisztrángok pedig vajpuhák, a gerincük pedig pikk-pakk kiemelhetők, így már csak élvezni kell az ízeket.

173

175

176

179

181

184

187

192

196

199

202

205

206

Vélemény, hozzászólás?