Húsételek

Pirított sonkás gnocchi háromféle mártással

Pirított sonkás gnocchi háromféle mártással

352

Ha nagy a vendégsereg és szeretnél egy viszonylag könnyen elkészíthető ételt az asztalra tenni, akkor arra szerintem nagyon jó fogás a gnocchi. Csinálj hozzá háromféle mártás, így mindenki ízlése szerint variálhat.

A burgonyákat feltesszük főlni, majd amikor a villával simán szúrhatók, akkor kitesszük őket a pultra, hogy száradjanak meg. Utána lehúzzuk a héjukat, majd krumplinyomóval a deszkára nyomjuk őket. Lisztet szórunk az egészre, ütünk bele tojásokat, sózzuk és kézzel összedolgozzuk a tésztát. Közben, ha jó a társaság, akkor be lehet őket is vonni a melóba…

Kézzel csíkokat formázunk, majd éles késsel ledaraboljuk a gnocchikat. Villával meg-meg nyomkodjuk mindegyiket, majd a forrásban lévő vízbe dobáljuk őket. Ezt is lehet folyamatosan csinálni, úgyhogy elég haladós ez is. Ahogy feljönnek a víz felszínére a darabok, kimerjük őket, majd olivával meglocsoljuk az egészet.

Mi úgy szeretjük ezt a tésztát, hogyha egy kicsit le is van pirítva – úgyhogy egy serpenyőben ezt is elvégezzük.

Készítünk három mártás, hadd válogasson mindenki kedve szerint. Készül egy fokhagymás, spenótos verzió, egy sima sajtmártás és egy gombás, tejszínes mártás, illetve pirítunk egy csomó sonkakockát – és már ehetünk is.

266

268

292

308

310

311

314

317

334

270

273

272

286

288

289

294

297

299

336

338

345

353

350

Vélemény, hozzászólás?