Kakukkfüves, gombás csirkeraguleves
Kakukkfüves, gombás csirkeraguleves
Egyre jobban megismerem a kakukkfüvet, és most úgy gondoltam, hogy a hagyományos tárkonyos ragulevest átültetem erre a klassz fűszerre. Sikerrel jártam, mert nagyon finom lett.
Végül is minden úgy történik, mint amikor tárkonyos ragulevest készítek, vagyis hagymát dinsztelek, majd liszttel bekeverem, majd a felkockázott csirkecombokat összedolgozom ezzel az alappal. Amikor a húsok kifehérednek, akkor felöntöm alaplével, majd jönnek a fűszerek: só, bors, petrezselyem – és a fő elem, a kakukkfű. Beledobom az apróra kockázott zöldségeket – és szépen főzöm az egészet.
Amikor kezdenek puhulni a zöldségek, akkor szórok bele a nyáron eltett, szárított gombánkból és a szép, egészséges csiperkékből is, majd kis idő múltán már csak tejfölös habarás következik.