Sajttal, bacon-nel sütött virsli juhtúróval
Sajttal, bacon-nel sütött virsli juhtúróval
Pénteken egy társ blogon Reckl Amál feldobott egy ötletes játékot és bejegyzést, melynek a lényege az volt, hogy „Reggelizz úgy, mint egy király!”.( http://recklamal.blog.hu/2013/05/10/mint_sok_kiraly ) Amellett, hogy nagyon jól esett a bejegyzése még gyerekcipőben járó blogomról – rögtön az jutott az eszembe, hogy eddig csak főételekkel, levesekkel, húsokkal és köretekkel foglalkoztam – és kimaradt a reggeli, mint étkezés.
Így bemutatom az egyik kedvenc ételemet, amely szintén valamikor a gyermekkorom kísérletezgetésére tehető, mondhatnám, hogy a saját találmányom – de azért jogdíjat nem fogok kérni senkitől. ( Most a bejegyzés után körülnéztem a google-ön, és lehet hogy vagy sokan tőlem csenték el az ötletet, vagy akaratlanul én tettem ezt, de más is ugyanezt találta ki. Nem baj, akkor is szeretem. )
Nagyjából a fotókból lehet is látni a menetet, de azért leírom. Tehát a virsliket hosszában és keresztben is bemetszegetem, úgy hogy csak szétnyíljon, de ne vágjam át. A sajtokat közepesen vékony csíkokra felszeletelem, majd a virslik résébe beszuszakolom és egy bacon-ba tekerem ( vagy ahogy most csak a virslik tetejére fektetem ). Tepsi, sütő kb 200 °C-on, és kb 10 perc sütés. Mi most lila hagymás juhtúróval ( tejföllel ) és friss paradicsommal és paprikával tálaltuk, de a többi már szabadon választott opció.
Mi így reggeliztünk a hétvégén, és tényleg királyok voltunk…