HúsételekRendezvények, egyebek

PÖRI-kihívás – avagy Pörkölt juhtúrós palacsintába bugyolálva

IMG 4639

IMG 4632

Ahogy a múltkor már jeleztem, kaptam egy meghívást a MAGGI-tól, hogy készítsünk egy ütős street food fogást pörköltből. Nos a végeredmény megszületett, ahol sajna nem én lehettem az első, a befutó – de sebaj, született egy nagyon klassz étel, amit tényleg úgy lehet enni az utcán, hogy nem folyik majd a könyöködön a cipődre a pörköltszaft…

A zsűri:

Magyarósi Csaba, vlogger, az Egy nap a városban blog szerzője

Milutinovits Panka, food stylist, a hello garlic! szerzője

Szarvas Vera, a Nestlé dietetikusa

Susánszky Ádám, a Zing Burger alapító tulajdonosa

IMG 4547

A koncepció: a blogomon már korábban készítettem úgy csirkepaprikást, hogy a körete kapros, juhtúrós palacsinta volt. Most ezt a korábbi ötletet továbbgondolva készítettem el egy palacsintás, kapros, juhtúrós pörkölt ételt, amit klasszul kézbe lehet fogni, sétálhatsz vele az utcán – és fenségesen finom. 

Hozzávalók a pörkölthöz:

  • 50 dkg sertés comb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5-6 vékony szelet füstölt szalonna
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 paprika
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 kocka Maggi pörköltszaftkocka
  • 1 dl víz
  • petrezselyem zöldje
  • só és bors

A palacsintához:

  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2,5 dl tej
  • csipetnyi só, kevéske cukor
  • szódavíz vagy ásványvíz
  • olaj

A töltelékhez:

  • 10-15 dkg juhtúró
  • tejföl vagy mascarpone
  • kapor

Elsőként a sertés húst vékony szeletekre vágom, majd fel is kockázom, de sokkal kisebbre vágom, mint úgy általában. Hagymát dinsztelek egy lábasban a szalonnakockákon, majd jöhet a szegedi piros paprika, aztán a felkockázott hús. Jöhet a többi összetevő, az apróra kockázott paradicsom, a paprika, két Maggi pörköltszaft kocka és a fokhagyma is. Fedő alatt hagyom, hogy az ízek összeérjenek, a hús klasszul átpuhuljon.

IMG 4548

IMG 4551

IMG 4558

IMG 4561

IMG 4565

IMG 4566

IMG 4569

IMG 4573

IMG 4582

IMG 4585

IMG 4590

IMG 4597

Közben bekeverem a palacsinta tésztát, majd a szokásos módon kisütöm őket. Akkor jó, ha egészen vékony palacsintákat tudunk gyártani, mert azért dupla palacsintát fog mindenki megenni.

IMG 4552

IMG 4594

IMG 4605

IMG 4606

IMG 4608

Egy kisebb tálban összekeverem a juhtúrót tejföllel vagy mascarponéval, majd megszórom kaporral is az elegyet, de úgy, hogy harmonikusak legyenek az ízek.

Ha minden minden alapanyag elkészült, akkor jöhet a palacsinták töltése. A kiterített palacsinta közepére pakolom az elkészült pörköltöt, majd feltekerem úgy, mint a hortobágyit is szoktuk, csak kicsit vékonyabb végeredményre törekszünk. Egy másik palacsintát megkenünk kapros juhtúróval, majd a pöris palacsintát beletekerjük ebbe a tésztába.

IMG 4611

IMG 4612

IMG 4613

IMG 4614

IMG 4615

IMG 4617

IMG 4632

A végén zsírpapírba tekerem a dupla palacsintánkat, majd lehet is eszegetni, fogyasztani – és nem csurog mindenhol a pörköltszaft. Nagyon harmonikus a végeredmény, érdemes kipróbálni.

IMG 4636

IMG 4630

https://www.okoskonyha.hu/recept/porkolt-juhturos-palacsintaba-csomagolva

 

Sokan vannak velem a FB-on és az Instagramon is, de aki szeretne ott is követni, annak ajánlom az alábbi linkeket:
facebook_1.jpg

insatgram.jpg

 

Vélemény, hozzászólás?