Tejszínes, gombás, kakukkfüves csirkecombok kölessel
Tejszínes, gombás, kakukkfüves csirkecombok kölessel
Mostanában ritkábban jelent meg csirkehús az asztalunkon – úgyhogy itt volt az ideje egy jó kis szaftos, gombás ebédnek.
Ha klasszikus receptet írnék, akkor úgy kezdeném, hogy végy tíz darab felső csirkecombot, majd a csontok mentén vagdosd be. A húsokat alaposan sózd be, majd szárított kakukkfűvel dörzsöld be mindkét oldalukat, sőt a bemetszésekbe is kerüljön belőlük. Egy nagyobb serpenyőbe tégy egy kevés olajat, néhány gerezd fokhagymát, majd a combokat közepesen ropogósra süsd elő.
Következő fázisként a szép és egészséges barna csiperkéket szeleteld fel, majd az előző serpenyőben pirítsd le a gombákat, természetesen időnként meg-meg kavarva őket. Amint elkészültél, öntsd fel a gombákat tejszínnel, majd egy kicsit rottyantsd össze az egészet.
Két fontos összetevő már elő van készítve, most már össze kell hozni őket. Egy jénai tálba fekteted a csirkecombokat, majd egy felkarikázott vöröshagymát szétszórsz a felületen – és ráöntöd a tejszínes gomba kombót. Azért, hogy klasszul összepárolódjon az alapanyag, nos ezért még egy kevés alaplevet is öntünk a combok alá – majd alufólia alatt sütőbe csúsztatjuk.
15-20 perc múlva, amikor már rotyog a kombó – nos akkor leveszed a fóliát, és egy kicsit lepirítod a művet. Idő közben feldobsz egy közepes mennyiségű kölest főlni – és lassan már lehet is tálalni.
Tehát ha receptet valahogy így nézne ki – de persze ide kellene írni még a pontos mennyiségeket is. Na az nem én vagyok, úgyhogy jöjjenek a fotók – abból sok minden kiderül. Jó főzicskézést!