Home office kajákLevesek

Sütőtök krémleves kakukkfűvel, gyömbérrel, pirított bio dióval és bacon kockákkal

Egy hónapja döntöttük el Eszterrel, hogy „home office”-ban dolgozunk a téli időszakban, mert egyszerűen nem akarunk aránytalanul többet fizetni a fűtésért és az áramért az irodánkban – így pedig egyre többet főzicskézünk itthon. Nem kell nagy kajákra gondolni, de annyira szeretünk sütni-főzni, hogy azt a 20-25 percet inkább rászánjuk az ebéd megfőzésére, közben pedig melózni is tudunk. Most egy sztenderd receptemet dobtam be, annyi újítással, hogy a végén bacon kockákat pirítottam le, majd Bódi Andi bio dióját is átsütöttem ezen az alapon – így pedig egy különlegesebb csütörtöki ebéd kerülhetett az asztalunkra.

Először feldaraboltam, majd felkockáztam a jókora sütőtököt, majd a 190 C-os sütőben elősütöttem.

Közben egy mozsárba szórtam egy csomó kakukkfüvet, szárított gyömbért és kevéske szerecsendiót, ezeket pedig alaposan összedolgoztam. Apróra vágott vöröshagymát dinszteltem egy lábasban, majd a fél liternyi (fagyasztott) alaplevet kiolvaszottam az edényben, aztán érkezett a só, a bors és a mozsárban összetört fűszerkeverék.

A megsült sütőtök kockákat a lábasba pakoltam, öntöttem még vizet az edénybe – majd készre főztem a leveskémet, amit persze egy botmixerrel simára és krémesre dolgoztam ki.

A végén egy serpenyőben kockázott bacon-öket pirítottam le, majd érkeztek Andi vajpuha, egészséges diói, amiket egy kicsit átpirítottam a bacon-ös alapban. Tálaláskor extra szűz oliva és gránátalma olajat locsoltam a levesre, majd érkezett a bacon és a dió is – aztán pedig már csak ízeket kellett élvezni.

Ha ilyen finom diót szeretnél, akkor keresd Andit a FB-on vagy Agárdi Almárium Termelői Piac, Bisztró és Kultúrpark – ban vagy a Sukorói Zöld Pont Termelői Piac -on. 🙂