HúsételekKedvenceim

Bruschetta

Előző posztomban ígértem, hogy megmutatom, hogy én miként készítettem ezt a szuper előételt. Nem hivatalos bruschetta készült, mert én tettem bele apróra vágott fehérhagymát is – de hát ez az én konyhám, az én kajám… 🙂

Nos a hagymát apróra vágtam, majd darabolt konzerv paradicsommal összekevertem. Érkezett egy csomó bazsalikom levél, só, bors, balzsamecet, zúzott fokhagyma – na meg valamennyi koktélparadicsom, amiket nyolcrét vagdostam. A paradicsomos cuccot szépen összekevertem, majd egy pár órára mentek a hűtőbe.

Hajszál vékony prosciutto-t daraboltam fel, olivás gyökér kenyeret szeleteltem fel, majd a kenyér karikákat sütőpapírra pakoltam. Meglocsoltam őket oliva olajjal, majd mentek a sütőbe.

Amikor megérkeztek a vendégek, akkor ittunk egy-egy pohár száraz, fehér, délolasz bort, majd tálaltam is a bruschetta-kat.