Húsételek

Bazsalikomos csirkemell darabok, répás, zöldpaprikás rizottóval

Bazsalikomos csirkemell darabok, répás, zöldpaprikás rizottóval

073

Az egyik csirkemell projektemből kimaradt néhány darab husi, amelyeket valami hasznos célra szerettem volna felhasználni. Jött a rizottó, mint ötlet – bár ilyet még sohasem készítettem. A végeredmény klassz lett: a rizsszemek kívűl szaftosak, lágyak – belül pedig al dente állapotúakká váltak.

Először a kis húsdarabokat besóztam, borsoztam, majd bazsalikommal alaposan megszórtam mindet. Kevés vajat és olivát tettem egy serpenyőbe, majd három gerezd fokhagymát is beledobtam illetve jöhettek a húsok. Pár perc alatt szépen. kissé kérgesre sütöttem őket – majd félretettem egy kisebb tálban az egészet, a szafttal együtt.

A serpenyőbe ismét olajat öntöttem, majd két kisebb fej hagymát kezdtem párolni. Jöhetett a rizs, amit elkezdtem kicsit pirítani, majd kevés egri leánykával felöntöttem – és elkezdtem kavarni a rizottót. A bort hamar felvette a rizs, jöhetett az alaplé, majd kavargatás. Só, bors és a feldarabolt répa illetve a zöldpaprika következett – majd megint egy kis fehér bor.

Nem ragozom sokat – 28 percig pároltam a rizottót az alaplében, mire tényleg szép és finom is lett. Ahogy a poszt elején is írtam: krémes, szaftos lett a rizs kívülről, belül pedig enyhén roppanós. Tálaláskor frissen reszeltem rá sajtot, mellé pakoltam a bazsalikomos csirke darabokat – és hideg rozéval a kíséretében elfogyasztottam az adagomat.

 

015

018

050

022

024

041

042

036

045

048

054

056

059

062

066

069

071

079

084

Vélemény, hozzászólás?