Könnyed spárgás reggeli Húsimádó módra
Eddig nem voltam egy igazi spárga-fun, de lassan ez már múlt időben írható, mert egyre jobban kezd bejönni nekem is ez a különleges alapanyag, amit most egy nagyon kedves ismerősünktől, Bódi Anditól kaptunk, Velencéről. (http://zoldsparga.hu/)
Nincs nagy recept, mert minek – egy ilyen friss zöldség simán ehető lenne akár nyersen is – de azért egy kicsit nem árt neki, ha hőkezeljük őkelmét. Szóval serpenyő felmelegít, majd oliva olajat öntünk bele. A megmosott és letörölgetett spárgákról letörögetjük a vastagabb szár részeket, majd a szép, egészséges és rugalmas szárakat az olajon kicsit előpirítjuk, de közben sózzuk, borsozzuk is őket, sőt, apróra vágott fokhagyma darabokkal is megszórjuk a serpenyőnket. Mielőtt befejeznénk a spárgánk lepirítását, előtte még egy öntetnyi fehér borral vagy száraz pezsgővel locsoljuk meg a spárgákat – és egy perc múlva már szinte tálalhatjuk is a reggelinket… ja de azért a grillrácson még sütünk klassz mini grill kolbászokat is, mert azért Húsimádók vagyunk.
Friss bagett karikákat szeletelünk, majd a reggelizés során a serpenyőben lévő folyadékot is kitunkoljuk… 🙂
Amikor a reggeli után az egyik képet átküldtem Andinak, Ő csak annyit írt: ”Tudtok élni”.
😀