Tonhalkrém recept – avagy hogyan készül nálunk egy kiváló reggeli
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 2 konzervnyi tonhal
- 1 fej lila hagyma
- 2 szál újhagyma
- fél citrom leve
- 4-5 db savanyú uborka
- só, bors
- kevéske mustár
- majonéz
Elsőként a négy tojást keményre főzzük – én kb 10 percre szoktam bedobni a forró vízbe, majd jéghideg folyó víz alatt le is hűtöm őket. Az újhagymákat apróra daraboljuk vagy lereszeljük – nekem a reszelés kevésbé sikerült most, úgyhogy késsel inkább rásegítettem. A kétféle hagymát fél citrom levével kicsit megmaratom, majd szépen minden összetevőt – tonhal kivételével – lereszelek.
Só, bors, kevéske mustár, ízlés szerint – light – majonéz megy a krémbe, majd egy estére állni hagyjuk őkelmét.
Aztán másnap reggel, forró kávé, juice és kiváló tonhalkrém.