HúsételekKedvenceim

Tonhalkrém recept – avagy hogyan készül nálunk egy kiváló reggeli

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 2 konzervnyi tonhal
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 szál újhagyma
  • fél citrom leve
  • 4-5 db savanyú uborka
  • só, bors
  • kevéske mustár
  • majonéz

Elsőként a négy tojást keményre főzzük – én kb 10 percre szoktam bedobni a forró vízbe, majd jéghideg folyó víz alatt le is hűtöm őket. Az újhagymákat apróra daraboljuk vagy lereszeljük – nekem a reszelés kevésbé sikerült most, úgyhogy késsel inkább rásegítettem. A kétféle hagymát fél citrom levével kicsit megmaratom, majd szépen minden összetevőt – tonhal kivételével – lereszelek.

Só, bors, kevéske mustár, ízlés szerint – light – majonéz megy a krémbe, majd egy estére állni hagyjuk őkelmét.

Aztán másnap reggel, forró kávé, juice és kiváló tonhalkrém.