Bazsalikomos, paradicsomos tortellini leves
Még pénteken merült fel bennem, hogy tortellini-s levest kellene készíteni, aztán szombaton sort is kerítettem az elképzelt projektre, miközben a tv-ben a Giro budapesti futamát követtük Ádival.
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál újhagyma
- 1 fej fehér hagyma
- 4 fej fokhagyma
- 0,5 l alaplé
- 1 l víz
- 7 db aszalt paradicsom
- 1 doboz hámozott paradicsom konzerv
- só és bors
- friss bazslikom levelek
- 10-12 db tortellini
A feladat rém egyszerű: a sokféle hagymát apróra vágjuk, majd a Landmann oldalsó égőjén a lábasban megdinszteljük őket. Amikor már üvegesek, akkor a fagyasztott alaplevet bedobjuk a lábasba, majd kiolvasztjuk a jégtömböt.
Közben az aszalt paradicsomokat felcsíkozzuk, felvágjuk, majd ezek is mehetnek a lábasba. Sózunk, borsozunk, majd apróra vágott, nem kevés bazsalikomot szórunk a leveskébe, na meg vízzel is hígítjuk a beltartalmat. Hagyjuk, hogy szépen rotyogjon az ebédünk, az ízek már kezdenek összeállni.
Már csak annyi dolgunk van, hogy a tortelli-ket kell puhára főznünk – ezek után már csak a tálalás vár ránk. A teraszon szuper az illat, a leves fantasztikusan sikerült, a Giro pedig lenyűgöző helyszínen fut, Budapest legszebb részein – vagyis ismét büszkék lehetünk arra, hogy milyen szép országban élünk.