Utazások / Élménybeszámolók

Splash of red – Mallaskellari

Holnap lesz egy hete, hogy visszaérkeztünk Ouluból, de annyi minden történt velünk a napokban (sok-sok jövés menés, munka, egy nagyszerű esküvő Tihanyban), hogy csak most tudok egy pár sort írni egy különlegességről, amit az utolsó pillanatban kaptunk még Ouluban.

Nos a helyzet az, hogy a hazautazás napján újdonsült barátunk, Czura Bence felajánlotta Viktornak, hogy szívesen kivisz bennünket a repülőtérre – és ahelyett, hogy mi adtunk volna Neki egy ajándékot a nemes gesztusáért, nos inkább Ő adott nekünk két üveg különlegességet a saját sörfőzdéjéből.

A két palack, 0,75 l-es üvegben lévő sör neve: Splash of red, és mindkét palack sorszámozott, egy 200-as széria egy-egy darabja. Bence a söröket 10 hónapig vöröboros hordóban érlelte – de a különlegessége nem csak ebből ered, hanem abból is, hogy ez egy belga stílusú, hosszú érlelésű sour beer, ami gyümölcsös ízekkel és kellemes savanyú ízvilággal lepi meg a fogyasztót. Bence sörözőjében is kóstoltunk hasonló karakterű söröket is – de ezt a palackot felbontva egy egész más, különleges élmény várt bennünket a teraszunkon.

Ismét csak azt mondhatom, hogyha esetleg Finnországba és konkrétan Ouluba tervezel utazást, akkor ne hagyd ki Bence sörözőjét a belvárosban:

Mallaskellari: Kirkkokatu 17 B 90100 Oulu

https://www.mallaskellari.fi/en/bar/