Quesadilla darált sertés- és marhahúsból
Ez a fogás egy klasszikus „maradék felhasználása” projekt volt, ugyanis az előző napi pljeskavica előkészülete során maradt vagy 30-40 dkg darált húsom, ami viszont nagyon jól jött ehhez a szuper reggelihez.
Nos a már az előző nap bekevert, kétféle darált húsos masszát kivettük a hűtőből, majd két szálnyi újhagymát vágtunk még a húsok mellé – és egy kicsit össze is pirítottuk az összetevőket. Én nekiálltam gauda sajtot reszelni, majd megtömtem az első két tortilla lapot darált hússal és rengeteg sajttal, majd a Landmann grillrácsán klasszul átsütöttem őket. Egy ősrégi vasaló is a segítségemre volt – mindig ezt a vasalót szoktam használni, amikor le akarom súlyozni a quesadilla-kat.
Eszter kihozott a teraszra egy pár különleges mártást és öntetet – mi pedig élvezettel eszegettük a folyamatosan elkészülő, friss és ropogós quesadilla-kat.