Bográcsos csirkeraguleves
Nem hagyom magam befolyásolni az időjósoktól és az időjárástól – én akkor is bográcsozok, amikor már állítólag vége a nyárnak. Egy kamra és hűtő kisöprő akciót végzek, vagyis megnézem, hogy milyen alapanyagom van, amikből aztán összeáll egy nagyszerű és tartalmas leves.
Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- 2 szál gyökérzöldség
- 2 szál sárgarépa
- 1 kaliforniai paprika
- 30-40 dkg zöldborsó
- 2 gerezd fokhagyma
- 10-15 dkg gomba
- 1/2 citrom leve
- 35-40 dkg csirkemell
- 1 ek szárított bazsalikom
- 1/4 ek őrölt fűszerkömény
- 1/4 ek morzsolt kakukkfű
- 1/4 ek őrölt római kömény
- só és bors
- 1-1,5 dl joghurt
- 1 pohár fehérbor
- víz
Tüzet gyújtok, majd mehet a láng fölé a bogrács, amiben megdinszteljük a vöröshagymát. A felkockázott csirkehúsokat a hagymán kifehérítjük, sőt egy kicsit le is pirítjuk. Ezt követően az egy pohár száraz fehér bort a húsra öntjük, hagyjuk, hogy egy kicsit párolódjanak, majd érkezhet a hideg víz.
Amint felforrósodik a víz, jöhet a felkockázott gyökérzöldség és a sárgarépa, majd szép fokozatosan szinten minden összetevő (borsó, paprika, gomba, fűszerek, stb). Mivel a csirkehúsnak nem kell sok idő, így a répa és az többi zöldség határozza meg a főzési időt, a végén pedig facsarunk egy fél citromot a levesbe, majd hőkiegyenlítéssel joghurtot is keverünk a lébe.
Ha a sok fűszer után még úgy érezzük, hogy hiányzik valami íz, akkor még ízesíthetünk – de szerintem erre nem igazán lesz szükség.
Iratkozz fel, hogy mindig értesülhess a legfrissebb videókról: