Saslik – egy könnyed tavaszi grillezés
Vasárnap, szikrázó napsütés, 22 Celsius – mit tesz ilyenkor egy magamfajta húsimádó ember? Nos kivonul a teraszra, kicipel egy csomó hasznos alapanyagot – és már izzítja is grillt. Tehát jöjjön egy nagyon egyszerű, de nagyszerű grill étel – a saslik.
Hozzávalók:
- 1 szűzpecsenye
- 2-3 fej vöröshagyma
- 4-5 fej barna csiperke
- 2-3 fej paradicsom
- szalonna
- kolbász
- 1-2 pohár rozé ( a grillmesternek )
A húst felszeleteljük, majd felkockázzuk, a hagymát nyolcrét vágjuk, a gombákat negyedeljük, a szalonnát és a kolbászt felcsíkozzuk, a paradicsomoknak pedig csak a húsrészét vágjuk fel, majd beszaladunk a kis kardocskákért a konyhába. A húsokat alaposan besózzuk, majd elkezdjük felhúzogatni az összetevőket a rudakra.
A grillrács már jócskán meleg, felpakoljuk a saslikokat a tűztérre, majd lecsukjuk a tetőt, és megisszuk a jéghideg rozénkat. Míg a húsok és a zöldségek puhulnak, addig egy vegyes saláta mixet balzsamecettel bekeverünk, majd visszatérünk a grillrácshoz, és pakolgatjuk, forgatjuk a saslikokat.
A szűzpecsenyének nem kell sok hőterhelés, könnyen átpuhul, és mégis szaftos, ízletes marad. Tehát nem kell túlsütni, ha már megkapta a külső pörzsréteget, akkor már nagyjából kész is van – a zöldségek pedig szintén már szépen meggrilleződtek, tehát lehet is tálalni.
Simogat a tavaszi napocska, nagyon lágy és puha a hús, szépen meggrilleződtek a zöldségek, amire gyönyörűen csúszik az egri rozé, vagyis elkészült ez a klassz tavaszi vacsora. Kell ennél több?