Grill ételekHúsételek

Saslik – egy könnyed tavaszi grillezés

IMG 4007

Vasárnap, szikrázó napsütés, 22 Celsius – mit tesz ilyenkor egy magamfajta húsimádó ember? Nos kivonul a teraszra, kicipel egy csomó hasznos alapanyagot – és már izzítja is grillt. Tehát jöjjön egy nagyon egyszerű, de nagyszerű grill étel – a saslik.

Hozzávalók:

  • 1 szűzpecsenye
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 4-5 fej barna csiperke
  • 2-3 fej paradicsom
  • szalonna
  • kolbász
  • 1-2 pohár rozé ( a grillmesternek )

IMG 3917

IMG 3920

A húst felszeleteljük, majd felkockázzuk, a hagymát nyolcrét vágjuk, a gombákat negyedeljük, a szalonnát és a kolbászt felcsíkozzuk, a paradicsomoknak pedig csak a húsrészét vágjuk fel, majd beszaladunk a kis kardocskákért a konyhába. A húsokat alaposan besózzuk, majd elkezdjük felhúzogatni az összetevőket a rudakra.

IMG 3924

IMG 3925

IMG 3936

IMG 3938

A grillrács már jócskán meleg, felpakoljuk a saslikokat a tűztérre, majd lecsukjuk a tetőt, és megisszuk a jéghideg rozénkat. Míg a húsok és a zöldségek puhulnak, addig egy vegyes saláta mixet balzsamecettel bekeverünk, majd visszatérünk a grillrácshoz, és pakolgatjuk, forgatjuk a saslikokat.

IMG 3934

IMG 3923

IMG 3949

IMG 3966

IMG 3971

A szűzpecsenyének nem kell sok hőterhelés, könnyen átpuhul, és mégis szaftos, ízletes marad. Tehát nem kell túlsütni, ha már megkapta a külső pörzsréteget, akkor már nagyjából kész is van – a zöldségek pedig szintén már szépen meggrilleződtek, tehát lehet is tálalni.

IMG 3984

IMG 3987

Simogat a tavaszi napocska, nagyon lágy és puha a hús, szépen meggrilleződtek a zöldségek, amire gyönyörűen csúszik az egri rozé, vagyis elkészült ez a klassz tavaszi vacsora. Kell ennél több?

Sokan vannak velem a FB-on és az Instagramon is, de aki szeretne ott is követni, annak ajánlom az alábbi linkeket:
facebook_1.jpg
insatgram.jpg

Vélemény, hozzászólás?