Grill ételekHúsételek

Gombamártással töltött, grillezett csirkemellek és juhtúróval töltött gombafejek

IMG 3713

Ezt a grilltálat még a múlt héten kreáltam, de csak most volt időm feltölteni. Talán hétvégi ötletajánlónak beválhat. Gyakorlatilag egy „hűtőgép kisöprő akciót” hajtottam végre, vagyis nagyon grillezni volt kedvem – és azokból az alapanyagokból dolgoztam, amit a hűtőnkben találtam. Nos jöjjenek a részletek, de konkrét receptet senki se várjon… 🙂

Elsőként egy kevés juhtúrót, újhagymát és gombákat találtam – amikből természetesen juhtúrós gombafejek készültek. Az újhagymát apróra daraboltam, a juhtúrót evvel a hagymával és tejföllel kevertem ki, majd a keveréket a bombafejekbe kanalaztam. Snidlinget is szórtam a tetejükre, majd félreraktam őket, hogy a húsokkal is foglalkozhassak.

IMG 3622

IMG 3623

IMG 3624

IMG 3627

IMG 3631

IMG 3630

A gombák tönkjeit szintén apróra vágtam,majd egy fél fejnyi lila hagymával is ugyanezt tettem. Egy serpenyőben a lila hagymát megpirítottam, majd jöhettek a gombadarabok, kevés passzírozott paradicsom – amiből a végén egy sűrűbb, ízletes gombamártás készült el.

Ezt a mártást a zsebszerűen felnyitott csirkemellekbe töltöttem, majd hústűvel lezártam a zsebeket, hogy ne csorogjon ki a mártás. Természetesen a húsokat alaposan besóztam, majd ismét jött egy jó ötlet.

IMG 3634

IMG 3635

IMG 3637

IMG 3641

IMG 3642

IMG 3654

A csirkemellekből „leeső” húscsíkokat, a szíveket felszúrtam egy-egy grillpálcára, majd görög joghurttal kentem meg mindegyiket.

IMG 3648

IMG 3655

Nos ennyi volt a konyhai előkészület, majd mindent kivittem a teraszra, bontottam egy nagygombosi, kékfrankos rozét, és beindítottam a grillt. Az oldalsó lángra feltettem egy lábast, amiben burgonyákat főztem elő, amik azután majd szintén a grillrácson készülnek el. A húsokat közepes lángon, kíméletesen grilleztem először, hogy klasszul át is süljenek, majd szép lassan megtelt a teljes grillrács, vagyis felkerült rá minden.

IMG 3664

IMG 3672

IMG 3676

IMG 3682

IMG 3653

IMG 3690

IMG 3703

IMG 3704

Ahogy látjátok, a burgonyákat négyrét bemetszettem, majd egy klassz fűszervajjal tuningoltam fel őket, a csirkemellek pedig kaptak még egy baconös köpenyt is, ami ízben és látványban is hozzájárult a szuper végeredményhez.

IMG 3711

IMG 3719

IMG 3713

IMG 3716

A Nagygombos Kékfrankos Rosé 2015 visszafogottabb aromavilágú, elegáns bor. Gyümölcsös és kerek, benne a málna, a cseresznye és a ribizli aromáival, kis mályvacukros édességgel. A kékfrankos Magyarország legelterjedtebb szőlőfajtája, amelyből gyümölcsös, savhangsúlyos és fűszeres száraz vörösborokat készítenek a borvidékeinken, de kiváló alapanyaga a lendületes és friss rozéknak is.

Sokan vannak velem a FB-on és az Instagramon is, de aki szeretne ott is követni, annak ajánlom az alábbi linkeket:
facebook_1.jpg
insatgram.jpg

Vélemény, hozzászólás?