HúsételekKedvenceim

Juhtúrós, karamellizált hagymás házi hamburger

IMG 1157

A múltkoriban egy nagyobb mennyiségű, nagyon szép és friss marhanyakat sikerült szereznünk, amit én szépen le is daráltam, majd 14 dkg-os súlyban ki is porcióztam mindet. Én ilyenkor egy tálalógyűrűvel egy-egy sütőpapírra nyomkodom ki a húsokat, amiket aztán lefagyasztunk. Most ezekből a húsokból kivettem ötöt, majd hagytam őket kiolvadni.

Tamás fiam a mártások, szószok nagy alkotója, most egy coleslaw salátát készített, amihez káposztát darabolt, majd répát csíkozott. Míg Ő dolgozgatott, addig én felkarikáztam három hagymát, majd egy serpenyőben barna cukorral klasszul megkaramellizáltam az egészet.

IMG 1119

IMG 1121

IMG 1130

IMG 1120

IMG 1123

IMG 1126

IMG 1129

A juhtúrót görög joghurttal összekevertem, de úgy, hogy ne egy folyós, hanem egy kicsit markánsabb konzisztenciájú állag jöjjön létre – ez fogja megkoronázni a burgerünket.

Közben nekiálltam a húspogácsák sütésének, amiket a serpenyőben sóztam, majd borsoztam is. A pogácsák megfordítása után érkeztek a vékonyra szeletelt füstölt sajtok – amik gyönyörűen rá is olvadtak a marhahúsokra.

IMG 1135

A bucikat előpirítottuk. majd jött egy szép adag madársaláta, rá a coleslaw, a marhahús a sajttal, aztán a karamellizált hagyma – és végül a juhtúró.

IMG 1138

IMG 1146

IMG 1153

Hogy milyen lett? Durván jó! Az alkotóelemek annyira egymást erősítették, hogy ide nem kellet sem ketchup, sem majonéz – mert ez így volt király. Úgyhogy mindenkinek javaslom, hogy próbálja ki!

IMG 1156

Sokan vannak velem a FB-on és az Instagramon is, de aki szeretne ott is követni, annak ajánlom az alábbi linkeket:facebook_1.jpg

insatgram.jpg

Vélemény, hozzászólás?