Kedvenceim

Bajor, sörös hagymaleves snidlinggel

037

Igen, megint kísérletezgettem. Olvastam egy-két helyen erről a levesről – és ez született belőle. Hogy milyen lett? Nagyon finom, nagyon más, mint egy sima hagymaleves. Szóval gyertek, próbáljátok ki Ti is…

Hozzávalók, 4 személyre:

  • 1 szikkadt zsemle vagy kifli
  • 2 fej hagyma
  • 7-7,5 dl alaplé 
  • 2-2,5 dl sör
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 1 csomó snidling
  • só, bors
  • 1 ek zsír

003

Kezdetnek beizzítjuk a sütőt, amit kb 200 C-ra melegítünk elő. A zsemlét vagy a kiflit feldaraboljuk, majd egy tűzálló edény aljára pakoljuk őket. ( Ha nem elég szikkadtak, akkor egy kicsit elő is piríthatjuk őket ). A füstölt sajtot ráreszeljük a zsemlékre, majd a hagymák felé vesszük az irányt. A két fej hagymát felkarikázzuk, majd kevés zsíron megdinszteljük őket, de olyan szinten, hogy szép arany barnák legyenek a végén.

006

008

009

010

Az alaplevet egy kis lábasban felforrósítjuk, majd hozzá öntjük a sört. A sörös, forró alaplevet a sajtos zsemlékre öntjük, majd jöhet a hagymák kétharmada, só és bors, kevés snidling, na meg még egy kis sajt. Sütőbe toljuk az edényt, majd legalább 20 percig bent hagyjuk.

011

013

018

017

023

021

Miután kivesszük a majdnem kész levesünket, még beleszórjuk az aranybarna hagymák maradékát, megszórjuk snidlinggel – és már tálalunk is. 

025

023

032

037

Igazi télvégi, kicsit esős időhöz illő tartalmas leves, aminek az íze a sör miatt nagyon egyedi, de nagyon finom. Na, mikor próbálod ki? 😀

Vélemény, hozzászólás?