Sajtkrémleves chili szálakkal, saját készítésű cipóban
A nejem születésnapjára szerettem volna valami egyedit készíteni – és úgy gondoltam, egy saját készítésű cipóban tálalt levesnek van stílusa.
Hozzávalók, 8 személyre:
- 40 dkg reszelt sajt
- 1/2 l alaplé
- 2 fej vöröshagyma
- vaj
- liszt
- tejszín
- fehér bors
- só
- chili szálak
- + 8 db buci ( lsd az előző posztomat )
Vajat egy lábasban felolvasztok, majd az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztom rajta. Amint már üveges, akkor kevés liszttel bekeverem, majd felöntöm alaplével. Amint felforrósodik az alaplé, beleszórjuk a reszelt sajtot, a borsot és a sót, majd hagyjuk, hogy összerottyanjon a leves. Ha úgy gondoljuk, tejszínnel még finomíthatunk rajta, de ha szeretnénk egy kicsit homogénebb állagot elérni, akkor botmixert is használhatunk.
Tálaláskor egy kiöntő edénybe kanalazzuk a levest, majd a kitálalt cipókba öntjük úgy, hogy a végén chili szálakat szórunk a cipókba. Ha a vendégeknek annyira ízlik a leves, mint nálunk – akkor még újra önthetünk a sajtlevesből, amitől hízik a szakácsunk mája. 🙂