Levesek

Sajtkrémleves sült bacon chipsszel – kísérlet

Sajtkrémleves sült bacon chipsszel – kísérlet

047

Ha már délután csinálok levest és daráltam hagymát, akkor kipróbálok egy leveskét, mert kíváncsi vagyok az ízére.

A recept nagyon egyszerű: vajon megpárolok vöröshagymát, majd liszttel besűrítem. Ha jól néz ki, akkor felengedem egy kis vízzel és tejjel. Kicsit sózom, borsozom, majd én szórtam bele egy kis szerecsendió-port és egy leveskockát. Egyenletesre keverem, majd beledobálom a felkockázott sajt darabokat. Én kb 25 dkg trappista sajtot használtam, de ha máskor is csinálok, akkor majd több variációt is kipróbálok. Felöntöm még tejjel és egy kevés vízzel is ( ízlés szerint, hogy túl híg, vagy túl sűrű se legyen. ) Főzöm, míg a sajt teljesen fel nem olvad, majd merülőmixerrel tök simára dolgozom. Közben két csepp olíván megpirítok néhány bacont, és már kész is a finom leveske.

A családom – és én sem – ettünk még sajtkrémlevest, de ez a cucc nagyon bejött mindenkinek. És a bacon. És így együtt… Tomi még egy bacon repetát is gyorsan összedobott, annyira ízlett neki. Ismétlés még majd sokszor. 🙂

029

031
040

043

050

Vélemény, hozzászólás?