Egyszerű, de mégis nagyszerű vacsora: ananászos csirkecombok
Tomi fiunk egy hónapos budapesti ottlétét egy estére megszakította, mi pedig egy-két finomsággal támogattuk az egyetemi tanulmányokat – vagyis főztünk gyorsan egy-két könnyen szállítható fogást.
Tényleg nem sokat tökölődtem a mutatvánnyal, vagyis beindítottam a sütőt, hadd melegedjen – közben pedig megkaramellizáltam az ananászokat. Amint az ananászok ízlésesen barnává váltak, vagyis a kívánt karamellizált íz elkészült, nos akkor a húsokhoz nyúltam.
Kicsit megtisztogattam a combokat, a bőrüket az ujjammal elválasztottam a hústól úgy, hogy ezekbe a résekbe beszuszakoltam az ananászokat. Elosztottam az összes gyümölcsöt, igyekeztem igazságos lenni, majd jött a sózás. A húsok mindkét oldalát alaposan besóztam, de semmi más fűszert nem tettem rájuk.
A sütő már kellően meleg volt, 220 C-on zúgott, a tepsibe sütőpapírt tettem, mentek rájuk a combok – és míg a levest főztem, addig szépen pirultak a drágák.