Sörben pácolt, grillezett, mézes, chilis csirkeszárnyak

105

Vissza-vissza térő, igazi nyáresti kerti étel, amit Motoros barátomnak köszönhetek – aki az ötletet és az inspirációt adta. Persze sosem úgyanúgy készül, mindig van benne valami kis variáció…

Most is a lényeg azon volt, hogy sörben legyen pácolva a nem kis mennyiségű csirkeszárny. Tisztítás után készítettünk egy chilis, “erőspistás” keveréket, amibe került szárított oregánó, bazsalikom és petrezselyem és bors – majd ezzel a keverékkel az összes szárnyat vékonyan bekentem. Egy nagyobb jénaiba tettem a húsokat, felöntöttem sörrel, majd egy estére ment az egész a hűtőbe.

036

037

039

038

040

Másnap délután készítettem egy szuper parazsat – mert azért nem szétégetni akarjuk a húsokat, hanem szépen lassan átsütni őket. A tegnapi páchoz hasonlatos kenegetőst készítünk, tehát: erőspista, chili, méz, ketchup és fűszerek – oregánó, majoranna, bors és mindaz, amit szerettek. Mikróban a mézet elő lehet egy kicsit melegíteni – így könnyebb vele bánni. Szóval elkészül a kence, amivel a sütés közben folyamatosan kenegetjük a szárnyakat – így a méz és a fűszeres ketchup rákaramellizálódik a szárnyakra. A fotók azt hiszem magukért beszélnek, fölösleges tovább ragozni.

Úgyhogy hajrá, legyetek kreatívak, csirkeszárnyra fel!

062

033

034

035

064

069

074

090

092

099

101

103

106

107

109

 

Vélemény, hozzászólás?