Sörben pácolt, grillezett, mézes, chilis csirkeszárnyak
Vissza-vissza térő, igazi nyáresti kerti étel, amit Motoros barátomnak köszönhetek – aki az ötletet és az inspirációt adta. Persze sosem úgyanúgy készül, mindig van benne valami kis variáció…
Most is a lényeg azon volt, hogy sörben legyen pácolva a nem kis mennyiségű csirkeszárny. Tisztítás után készítettünk egy chilis, „erőspistás” keveréket, amibe került szárított oregánó, bazsalikom és petrezselyem és bors – majd ezzel a keverékkel az összes szárnyat vékonyan bekentem. Egy nagyobb jénaiba tettem a húsokat, felöntöttem sörrel, majd egy estére ment az egész a hűtőbe.
Másnap délután készítettem egy szuper parazsat – mert azért nem szétégetni akarjuk a húsokat, hanem szépen lassan átsütni őket. A tegnapi páchoz hasonlatos kenegetőst készítünk, tehát: erőspista, chili, méz, ketchup és fűszerek – oregánó, majoranna, bors és mindaz, amit szerettek. Mikróban a mézet elő lehet egy kicsit melegíteni – így könnyebb vele bánni. Szóval elkészül a kence, amivel a sütés közben folyamatosan kenegetjük a szárnyakat – így a méz és a fűszeres ketchup rákaramellizálódik a szárnyakra. A fotók azt hiszem magukért beszélnek, fölösleges tovább ragozni.
Úgyhogy hajrá, legyetek kreatívak, csirkeszárnyra fel!