Grill ételekHúsételek

Parázson sült, ropogós keszegek

030

Két tizenéves vendégünk volt Sarudon, akik még a horgász életük elején járnak, de nagyon lelkesek, kitartóak és ügyesek. Marci és Áron a sarudi öbölben fogott egy nagy rakat keszeget – és az volt a kérésük, hogy süssük ropogósra őket, majd fényképezzünk is. Íme a végeredmény:

Az áldozatainkat megtisztítjuk, a hasukból eltávolítjuk az oda nem illő alkatrészeket, majd alaposan besózzuk őket, illetve egy-egy rozmaring ágat teszünk a hasüregükbe. Kívül is kapnak egy kevés sót, majd igen sűrűn beirdaljuk a halakat úgy, hogy halljuk a halk roppanásokat, amiket a szálkák adnak. Ezzel feldaraboljuk a szúrós, egyébként élvezhetetlen csontocskákat, ami ez által szépen meg fog is fog sülni – és észre sem lehet majd venni őket.

Kész a beirdalás, készítünk egy paprikás lisztet, amiben alaposan megforgatjuk a halacskákat, jól bedörzsöljük a húsba – majd jöhet a klasszul előkészített parázs, és a lassú sütés. A végeredmény: kívül ropogós, belül vajpuha, a rozmaring ízétől átjárt halas íz – és így mindenki élvezettel majszolgatja a saját kárászát.

Köszi srácok, jó volt 🙂

003

005

009

011

014

019

025

026

030

Vélemény, hozzászólás?