Grill reggeli
Grill reggeli
Szikrázó napsütéses vasárnap reggel Sarudon – az előző napi hideg és esős időt feledtető nap kezdete. Azt már este is tudtam, hogy debreceni párosokat fogunk sütni, de azt nem, hogy mindezt a szabadtűzi grillen tesszük…
Azt is írhattam volna címben, hogy Bíró Lajos után szabadon, ugyanis az ötlet, az inspiráció Tőle ered – vagyis már kétszer is reggeliztünk Eszterrel a Hold utcai piacon, ahol a mester Séf utcája nevű helye üzemel. Nos az Ő egyik reggelije ihlette ezt a finomságot, ami a következőket tartalmazza:
szabdtűzön sült debreceni, pirítós kenyér, mely szintén a parázson készült, sült lila hagymák, melyek kevés lisztben megforgatva készültek, és lila hagymás tehéntúró, retek és paprika.
Kell ennél jobb napindítás? Szerintem nem. Beszéljenek a fényképek…