Pomodoro e polpette – avagy gyors ebéd 10 perc alatt
Pomodoro e polpette – avagy gyors ebéd 10 perc alatt
Szombaton egy rendezvényen voltunk, úgy gondoltuk, majd ott ebédelünk – de valahogy mégse jött össze. Hazaérve azonban nagyon éhesek voltunk, így Tomival egy gyors, de tartalmas ebédet kreáltunk – nettó 10 perc alatt.
Volt egy adagnyi darált sertéshús a hűtőnkben, amelyet egy edénybe szórtunk, majd darált hagymát, zsemlemorzsát és tojást ütöttünk bele, fűszereztük – majd kézzel alaposan összedolgoztuk az egészet. A kombóból kisebb méretű golyókat gyúrtunk, amelyeket kevés olajon egyenletesen kisütöttük egy nagyobb serpenyőben.
Az eredeti olasz spagettinket feltettük főzni egy nagyobb lábasba, míg a sűrített paradicsomot a serpenyőnkben előkészítettük. A serpenyőben kevés olajon több fokhagyma gerezdet kezdtünk el pirítani, majd amikor már mennyei illatuk volt, akkor zúdítottunk bele a sűrített paradicsomot, majd hígítottuk egy kevés vízzel az egészet. Hagytuk rotyogni, sóztuk, borsoztuk, szórtunk bele gazdagon oregánót, bazsalikomot.
A három összetevő összeállt – úgyhogy lehetett tálalni. A spagettit a tányérra halmoztuk, majd jöttek a gombócok, amiket alaposan meglocsoltuk a paradicsom mártással – majd jöhetett a sajt. Hogy milyen lett? Hát király!