Medvehagymás juhtúró kápia paprikába töltve – gyors reggeli
Medvehagymás juhtúró kápia paprikába töltve – gyors reggeli
Vasárnap reggel, a család még durmol – én már nem. ( Francba az öregedéssel… ) Lemegyek a konyhába, hűtő kinyit – valami finom reggelit szeretnék csinálni a csapatnak.
Juhtúró megy egy tálba, bele annyi tejföl, hogy kenhető legyen. Medvehagymát feldarabolok, megy bele a túróba, majd egy kicsi só és összedolgozás. Kápia paprika kimagozása, hosszanti irányban kettévágása, majd a túróval való megtöltése. Végső fázis, paprikák felkarikázása, majd tálalás. A tányérokon friss paradicsom, újhagyma, retek, ropogós, előmelegített zsömle – és már lehet is ágyban reggelizni.
Friss tavasz színek és ízek, kint gyönyörű reggeli napsütés – úgyhogy a reggeli után indulás kerékpározni, hogy a közel két órás tekerésben le is adjuk a fölös kalóriákat.