Spenótlevélbe tekert csirkemell csíkok tésztában sütve
Spenótlevélbe tekert csirkemell csíkok tésztában sütve
Megint kísérletező kedvemben voltam, az ötlet a spenót, a csirkemell és a tészta kombinációja volt – hát valami ilyesmi született belőle:
A sztori azzal kezdődik, hogy egy jó pár csirkemellet vékony szeletekre vagdostam, majd sóztam és beforgattam lisztbe őket. Simán elősütöttem őket – de aztán a végén annyi hús lett kisütve, hogy mindet fel sem használtam – a maradékból Eszter csinált egy klassz tésztás húst a végén.
Amikor kisültek a húsok, akkor rájöttem, hogy így nagyok lesznek, úgyhogy kisujjnyi csíkokra szeletem őket – így már jobb lesz a végeredmény. Elővettem egy zacskónyi spenót levelet, és leforráztam őket – na jó, ezt Eszter mondta el, hogy hogy kell: forrásban lévő vízbe dobás, tízig számolás, majd jéghideg vízbe mártás, és készen is vannak.
Az utolsó fázis. Az egyszerűség kedvéért leveles tészta kifektet, spenótlevelekkel megágyazok, majd a húscsíkokat egymás mellé fektetem, és feltekerem a cuccot. Végén tojássárgájával bekentem a külsejét, megszórtam szezámmaggal illetve napraforgó maggal, majd sütő 220 C-on – és rövidesen kész is a mutatvány.
Gyakorlatilag három rudat gyártottam, a két vékonyabb spenótos volt, a harmadik nagyobb méretű pedig spenót nélküli – és mindhárom sikeres volt a családban. Tanulság és konklúzió: a spenót rettenetesen összeesik – sejtettem – tehát többre lesz máskor szükség belőle, de nagyon jó és látványos étel lett a végén.
Még több gasztró, még több blog: